torsdag 12. februar 2009

Musikkvideo "Electric Feel"

Ukas bloggoppgave "skriv om en musikkvideo du liker...". Joda, spennende oppgave det, bortsett fra; jeg ser ikke på musikkvideoer. Den lille tiden jeg bruker på musikk er stort sett på toget og der er det begrensede muligheter for å se musikkvideoer. Oppgaven var formulert som at vi enten kunne velge en musikkvideo vi syntes var bra, eller en som var annerledes.  Jeg valgte sistnevnte og presenterer derfor "Electric Feel" med MGMT. 

MGMT, er et relativt ukjent musikkband. Jeg hørte faktisk ikke om dem før jeg leste en artikkel om den blomstrende Indie- stillen i D2.  Musikken deres er "alternativ", noe som vil si at den ikke direkte passer inn i en sjangre, men deler likhetstrekk med mange sjangre. Sangen er hentet fra debuttlbumet deres "Oracular Spectaular" som ble utgitt i 2008, dette er til dags dato bandets eneste album. 

Det er mye som skiller MGMT fra andre band. En av de mest framtredende egenskapene er at de legger mye sjel i tekstene sine. Måten bandet opptrer på kan mest sammenlignes med hippiene. Sangtekstene er samfunnskritiske på samme måte som hippiene var, dette kommer også veldig tydelig fram i musikkvideoen til denne sangen. Teksten handler kort fortalt om; en person som synger og "jenta" hans som har elektriske krefter. Elektrisiteten brukes her som en link til "livet". Personen synger videre om hvordan hun kan bruke denne kraften til å hjelpe han, og verden. Hun framstilles både som en person og en kraft.  

Musikkvideoen forteller indirekte ikke noen historie, men mer om en hendelse og en følelse. Videoen starter med at vi ser en stamme langt ute i skogen. Denne stammen har en blanding av gammel hippiestil og den mer moteriktige 2009 stilen. Musikkvideoen viser deres fest ute i skogen mens de venter og senere mottar denne såkalt elektriske kraften. Stammen feirer mens de omgir seg i den elektriske lykkerusen som skapes når de mottar kraften. Jeg tror målet med musikkvideoen hele tiden er å skape en  god følelse rundt det å være annerledes. 

Det er en indirekte god sammenheng mellom sangteksten og videoen, ettersom de begge prøver og oppnå denne litt annerledes følelsen. Musikkvideoen skaper en stemning av fornyelse og modernisering, man får faktisk litt lyst til å danse med dem og kle seg med noen fillete gamle klær. Dette har trolig vært baktanken med musikkvideoen, siden denne litt enkle, men samtidig stilfulle klessmaken, er et av grunnprinsippene til MGMT.  

Som dere sikkert har skjønt er musikkvideoen litt annerledes, og skiller seg fra den perfekte idealstilen de fleste nyere musikkvideoer bygger på. Dette er grunnen til at jeg valgte den, "hvorfor skal alle være like". Nok en gang et innleg som bygger på identitet.

Foto: D2  , Flickr
Sangtekst:     Rockpoplyrics
Musikkvideo:  Youtube

2 kommentarer:

:) sa...

Bra skrevet Kenneth :)

Karoline sa...

Jeg ser heller ikke på musikkvideoer, så det var en litt vanskelig oppgave! Bra innlegg :)