fredag 20. mars 2009

Sandvika møter Terminator

I 2 uker har vi hatt et reklame prosjekt på Sandvika vgs. 180 førsteklassinger har sprunget i korridorene med videokamera i hendene. Det at elever fra studiespesialiserende i det hele tatt skulle greie å sette sammen en informativ reklamesnut om Sandvika vgs er utrolig. Det er liksom Medier og Kommunikasjon som skal redigere ikke vi...!

Jeg er veldig fornøyd med resultatet i min gruppe gitt at dette hadde vi ikke gjort før. For det første kan vi ikke filme. Etter noen timer, unnskyld mange timer med redigering, begynte filmen å ta form. Vi hadde greid å belyse de temaene vi skulle, og vi hadde fått med info om de fleste av skolens fasiliteter. 


"Terminator Sandvika" er kanskje en litt spesiell tittel for en informativ reklamefilm. En ting som er sikkert er ihvertfall at det var et gjennomtenkt valg. Vi som følger mye med i reklameverden vet at det er en ny trend som blomstrer opp for tiden. Nemlig det å lage reklamen som en film med en kjent skuespiller, eller et kjent plott. Videre er det jo nå kjent at det kommer en ny Terminator film til sommeren så 
hva ville ikke gi mer PR en å bygge plottet på det... Og det er jo akkurat mot sommeren filmen skal "go publick" da nye elever skal finne fram på skolen. Jeg vil si at filmen vår informerer relativt godt samtidig som den får fram at "vi ikke leker IT". Vi brukte også en rekke andre virkemidler, men felles for dem alle var at ingen kunne bryte med "filmreklame" sjangeren vi valgte, de skulle heller utdype den. 

Det skal sies at vi møtte en rekke problemer underveis. Det kan man også se av det ferdige produktet. For å underbygge Terminator temaet la vi i utgangspunktet på gamle krigssanger og kristne sanger. Vi brukte foreksempel sangen "Dies Irea", men pga opphavsrett og andre lover var det strenge restriksjoner på hvor mye av sangen vi kunne bruke. (lov §3) . Så med mangel på tid måtte vi fylle inn litt "alternativ" musikk. Jeg sier ikke at det ikke fungerte, bare at det kunne vært gjort bedre. 

"Dette er noe av det mest imponerende jeg har sett" er det eneste jeg har å si til resten av klassen, og diverse andre klasser, sine bidrag til prosjektet. Det er sikkert at Sandvika vgs ikke kun utvikler mediaspesialister på MK, SSP følger hakk i hæl. Noe jeg også har nevnt tidligere i forbindelse med en tidligere norskfilm vi lagde. 

Alt i alt et artig prosjekt, og nok en grunn for å velge Sandvika vgs!

Ingen kommentarer: